Ziua europeana a limbilor – Cateva cuvinte europene despre toamna

In scoala noastra a devenit deja traditionala sarbatorirea, pe 26 septembrie, a “Zilei europene a limbilor (ZEL)”. Anul acesta, profesorii din aria “Limba si comunicare” au ales “Toamna”, ca subiect principal al activitatii prin care sarbatorim “ZEL”.

Elevi din clasele V – VIII vor recita si citi poeme dedicate toamnei, in limbile care se studiaza in scoala (engleza, franceza, germana si, desigur, romana) dar si in alte limbi, pe care le cunosc copiii nostri (greaca, italiana, rusa, spaniola, turca). Ei vor prezenta si poezii romanesti, traduse in alte limbi, din Mihai Eminescu, Nichita Stanescu si George Bacovia.

Vom beneficia de un fundal muzical, piese clasice si moderne dedicate toamnei si, de asemenea, de o prezentare PPt care va cuprinde, pe langa detalierea coordonatelor mai sus-amintite si o suita de picturi celebre despre toamna.
Speram sa ne bucuram de o interesanta “calatorie culturala de toamna” de-a lungul mai multor tari, cu “trenul limbilor europene”.

Joi, 26 septembrie 2013
Ora 12:00

Descrierea activitatii apare si pe site-ul Consiliului Europei, in limba engleza (vezi link), cu titlul: “Some European Words about Autumn”