Formulare

Puteti sustine interesele elevilor in relatia cu scoala si puteti acorda suportul necesar pentru indeplinirea obiectivelor educationale alaturi de Asociatia Parintilor Scoala 10 Floreasca.

Cum puteti deveni membru al Asociatiei

Daca doriti sa deveniti membru al Asociatiei Parintilor Scoala 10 Floreasca din cadrul Scolii Gimnaziale “Maria Rosetti” sector 2 Bucuresti,  puteti depune la Asociatie o cerere de inscriere impreuna cu copia actului dvs. de identitate.

Conform art.8 din Statutul Asociatiei, poate deveni membru persoana care: este parintele/ tutorele unui elev care urmeaza cursurile de invatamant ale Scolii Gimnaziale “Maria Rosetti”, sector 2, Bucuresti si nu este decazut din drepturile parintesti; are capacitate de exercitiu deplina; nu a suferit nici o condamnare penala de natura a-l face nedemn pentru calitatea de membru al Asociatiei.

Calitatea de membru al Asociatiei se dobandeste de catre persoana in cauza dupa ce Consiliul Director avizeaza favorabil cererea de inscriere. Cererea de inscriere va cuprinde obligatoriu acordul persoanei de a respecta prevederile si statutul Asociatiei.

Dupa avizarea favorabila a cererii de inscriere, asa cum prevede art. 8 din Statut, va vom contacta pentru a va anunta cand trebuie sa depuneti la Asociatie cazierul dvs. fiscal (se obtine pe loc de la Administratia financiara de domiciliu). Acesta este necesar pentru inscrierea dvs. ca membru al Asociatiei la Judecatoria sector 2 Bucuresti.

Sponsorizarea activitatilor Asociatiei

Daca doriti sa sponsorizati Asociatia Scoala 10 Floreasca va rugam sa ne contactati pe adresa de  e-mail asociatiaparintilor@sgmr.ro pentru a discuta si a va putea pune la dispozitie contractul adaptat tipului de sponsorizare pe care doriti sa o faceti.

Directionarea a 2% din impozitul pe venit pe anul 2017

Daca doriti ca prin directionarea a 2% din impozitul pe care l-ati platit statului pentru salariul din anul 2017, sa sprijiniti activitatea Asociatiei Parintilor Scoala 10 Floreasca, o puteti face pana la data de 25 mai 2018.
Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat, iar prin completarea formularului transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dumneavoastra pe venit.

Completati cu datele personale unul din formularele de mai jos (precompletate cu datele Asociatiei Parintilor Scoala 10 Floreasca), in functie de situatie:

Descarcati Formularul 230 – pentru venituri doar din salariu. (Descarcati instructiunile pentru completare)

Descarcati Formularul 200 – pentru alte venituri in afara salariului. (Descarcati instructiunile pentru completare)

ATENTIE:
1. Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: “…Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat …”  

2. Formularul se completeaza si se depune personal la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/ institutiei angajatoare).

 Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.

 Declaratiile se pot depune si online, prin intermediul serviciului ANAF “Spatiul privat virtual”.

3. Va rugam sa comunicati  Asociatiei faptul ca ati depus formularele respective. Puteti transmite o copie scanata a exemplarului ramas la dvs. pe adresa de e-mail a Asociatiei.

4. Suma pe care o veti directiona va fi calculata de ANAF si virata in contul Asociatiei in aproximativ 6-8 luni de la depunerea formularului. ANAF nu pune la dispozitie o lista a donatorilor cu sumele aferente directionate.

……………………………………………………………………………………………………………………….

Datele Asociatiei Parintilor Scoala 10 Floreasca de completare a formularelor sunt urmatoarele:
Denumire: Asociatia Parintilor Scoala 10 Floreasca
Cod de identificare fiscala: 32467218
Cont bancar (IBAN): RO 02 BTRLRONCRT0218049801
……………………………………………………………………………………………………………………….

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura, va rugam sa ne contactati pe adresa de e-mail asociatiaparintilor@sgmr.ro